A la galeria:

  • Pictures categories

    A Instagram:

    Curs de maneig de serps verinoses (australianes!)


    Warning: mysql_get_server_info(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

    Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

    M’encanten les serps, tots ho sabeu, però sempre he anat amb molt de compte de no ser mossegat per una d’elles (no passa res, però no m’agrada), i està clar que menys per una de verinosa (per raons òbvies). A casa nostra només els escurçons són verinosos (almenys per als humans), i quan en trobo un no em dedico a agafar-lo si no és per necessitat, i vigilo força.

    Aquí a Austràlia, la majoria de serps són verinoses, i a Sud Austràlia, només una no és verinosa… així que ja us imagineu com s’ha de vigilar quan se’n troba una (si és que la busquem per fotografiar-la és clar). Així que això de manipular una serp… no.

    Bé, després d’estar fent de voluntari a Cleland Wildlife Park, i de veure unes quantes serps per allà, em vaig assabentar que podia fer un curs de manipulació de serps verinoses, i la persona encarregada de fer-ho és tot un especialista i ha format a molts herpetòlegs per aquí. Pagant, que Sant Pere canta, vaig passar tot un diumenge envoltat de serps verinoses i formant-me en com capturar-les, transportar-les, alliberar-les …però no jugar amb elles. Així que oblideu-vos de tocar-les i jugar amb elles com si d’una colobra es tractés… ni de conya, vaja!

    Bé, el llistat de serps que vam tenir és:

    High lands Copper head (Austrelaps superbus) (la més bonica!)

    Brown snake (Pseudonaja sp.) (la més nerviosa)

    Red bellied black (Pseudechis porphyriacus) (bonica també)

    Death Adder (Acantophisa antarcticus) (brutal exemple d’EVOLUCIÓ convergent )

    Black Tiger Snake (Notechis scutatus) (tranquil·les però mortals)

    Tiger Snake (Notechis scutatus)

    TAIPAN!! (Oxyuranus scuutellatus) (la serp més letal)

    El millor de tot és que després del curs teòric, molt detallat, amb moltes dades, pràctica de primers auxilis inclosa i altra informació, ens tiren de cap a la piscina i ens van posar una red bellied black als nostres peus, literalment, pim pam. Si tenia por o estava una mica nerviós… apa, ja no!

    La resta de diumenge va ser un no parar de treballar amb les diferents serps que he enumerat, una darrera l’altra. Ens van ensenyar com comportar-nos davant una serp verinosa, com capturar-les, les mesures de protecció… tot i que algunes coses semblen molt òbvies, quan t’hi enfrontes t’adones que no fas tot el que s’hauria de fer, així que és un bon toc d’atenció.

    Amb aquest curs es pot intentar treballar de “snake catcher”, és a dir, rescatant serps verinoses de les cases. Però hi ha,  ara per ara, massa gent que ofereix el servei i poca clientela, almenys a prop de la ciutat és clar. També pots obtenir permís per tenir una serp verinosa a casa, que és el motiu pel qual tots els altres assistents van fer el curs. Ho trobo estúpid, però és la meva opinió. Els animals en llibertat es gaudeixen mil vegades millor, a casa no hi fan res.

    Les fotos i vídeos: gaudiu! * Les 4 primeres fotografies són d’una pitó i d’una serp arborícola que van portar per mostrar-nos les diferències visuals i de comportament. Eren realment molt boniques!*

    I tres vídeos!!! l’últim és un Taipan… i  tan tranquils….!

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

    Comentaris | Comments

    comments

    Powered by Facebook Comments

    Leave a Reply

    You can use these HTML tags

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      

      

      

    *