A la galeria:

  • Pictures categories

    A Instagram:

    Basses Castellbisbal – neteja de la Guineua


    Warning: mysql_get_server_info(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

    Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

    A Castellbisbal queden poques basses naturals. De fet, l’Albert i jo vam fer el Projecte Basses a Castellbisbal, construint-ne 3 d’artificials, i arreglant-ne 1 (amb la col·laboració indispensable de l’Ajuntament de Castellbisbal), per tal de poder assegurar la vida de molts amfibis (sobretot gripaus) que segueixen en un clar i important declivi.

    Aquest cap de setmana, l’Ajuntament va organitzar la neteja de la bassa del turó de la Guineua, l’única bassa madura, amb vegetació i fauna pròpies d’una bassa natural (l’aigua d’aquesta prové de l’empresa Aigües de Castellbisbal que, sabent l’interès natural que té aquesta bassa, deixa anar aigua cap a ella amb la fi de mantenir-la sempre a un nivell estable).

    Hi va venir un grup d’ADF de Castellbisbal, en Toni i en Remi de l’Ajuntament, veïns del poble (4 nens i 2 adults) i l’Albert i jo. En una hora la vam tenir néta de brossa (vam trobar uralites, milers de paquets de tabac, centenars de llaunes, vidres, recanvis de cotxes, milers de cartutxos usats dels maleïts caçadors, etc.), i els ADF van tallar espècies d’arbre introduïdes (orientals) i van deixar el camí blocat a l’accés de vehicles. Les deixalles es van dur a la deixalleria.

    Després de la feina es va esmorzar pa amb fuet i sucs (però no en vaig poder gaudir 🙁 ). Esperem que duri força aquesta neteja i la gent, mica en mica, ens consciencii de la falta que ens fa cuidar l’entorn.

    P.D. Com a anècdota vam trobar 2 perdius perdudes i fóra de lloc i 1 faisà femella que també va trigar a reaccionar… (són animals de granges que els caçadors deixen en llibertat per matar-les, i és clar, no són massa espavilades i ens vam poder apropar fins al metre de distància… aquesta és la dificultat de la caça, ja veus tu!)

    Les fotos:

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

    Comentaris | Comments

    comments

    Powered by Facebook Comments

    Leave a Reply

    You can use these HTML tags

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

      

      

      

    *