A la galeria:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/piwigopress/PiwigoPress_widget.php on line 76
  • Pictures categories
      Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/piwigopress/PiwigoPress_widget.php on line 146

A Instagram:

Salamandres i cabres a Montserrat

Warning: mysql_get_server_info(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10 Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /htdocs/public/www/blog/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

De l’entrada anterior, on vaig posar les rutes i fotografies de les dues sortides a Montserrat, em faltava el més important… les troballes!

La primera va ser la cabra (Capra pyrenaica hispanica), que tot i estar tot el matí dient que no la trobaríem, al final va aparèixer, i no pas sola 😀 Vam trobar primer dues femelles, després dues més i una cria i finalment, més allunyat, un tros de mascle amb unes banyes gegantines!!

Segons aquesta font, la cabra va ser introduïda des dels ports de Tortosa i Beseit el 1977, i s’han adaptat perfectament a la muntanya de Montserrat. Al novembre el mascles es disputen les femelles, un espectacle que deu ser ben impressionant allà dalt.

Bé, aquí les fotos:

 

En la segona visita a Montserrat, vam trobar, al canal de Sant Jeroni, dues larves de salamandra en una bassa temporal d’aigua de pluja que encara aguanta gràcies a l’obaga. Espero que puguin tirar endavant…

Més tard, després d’arribat al cim, vam trobar de baixada dues portes al terra: una donava a un pou, amb aigua, força gran, on vam veure larves d’algun anur però no puc assegurar què era (probablement tótil (Alytes obstetricans). No vam poder entrar-hi ja que era força profund i amb massa aigua.

En la segona porta vam trobar una habitació enorme, plena de pedres, i una escala per baixar. Dit i fet, cap abaix hi faltava gent, i en un no res vam trobar la primera salamandra (Salamandra salamandra). Aixecant pedres, i vigilant que no hi hagués cap escurçó, vam trobar 7 salamandres, una d’elles morta 🙁 i de premi, un tòtil recent metamorfosat (Alytes obstetricans).

A l’haver trobat una de les salamandres mortes, vam decidir treure-les i portar-les a l’obaga on hi ha humitat i torrentets, on podran viure i buscar aliment i refugi sense problema.

I les fotos (l’ocell està per identificar…):

Share

Comentaris | Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 comments to Salamandres i cabres a Montserrat

  • he trastejat el teu blog!!!! un 10!!! ara podràs ampliar-lo amb la teva aventura al Perú (desitjo que et vagi molt bé) i a l’octubre t’esperem per fer un reportatge a les mestreses que has vist avui!!! Bona sort!!!

  • he trastejat el teu blog!!!! un 10!!! ara podràs ampliar-lo amb la teva aventura al Perú (desitjo que et vagi molt bé) i a l’octubre t’esperem per fer un reportatge a les mestreses que has vist avui!!! Bona sort!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*